We need your help to complete the translation of Apache OpenOffice into Estonian!

This note is in English because we have no one to translate it into your language. We would be happy to make Apache OpenOffice available in Estonian, but we need help completing the translation of the user interface.

If you are interested in helping translate, please review this information. You can send a note to our mailing list, L10N@openoffice.apache.org, if you want to volunteer or if you have questions.


Tere tulemast OpenOffice.org-i eestindamise kodulehele

OpenOffice.org on vabatarkvaraline projekt, mille eesmärgiks on kogukonna ühistöö tulemusena luua juhtiv rahvusvaheline kontoritarkvarapakett, mis töötab kõigil suurematel tarkvaraplatvormidel ja võimaldab avatud liideste ning XML-ipõhise failivormingu kaudu ligipääsu kõigile andmetele ja igasugusele funktsionaalsusele.

OpenOffice.org on ka samas kontekstis arendatav toode. See on kõigile tasuta kättesaadav kontoritarkvarapakett, mis sisaldab tekstitöötluse, arvutustabelite ja esitluste loomise, vektorgraafika ning HTML-i redigeerimise mooduleid. Arvestades funktsionaalsuse hulka ja töökäitumist on OpenOffice.org võrreldav tuntud (kuid mitte vabade) kontoritööpakettidega ja kindlasti peaks seda proovima tõsiseltvõetava alternatiivina. Kuna toode on kõigile kasutamiseks tasuta, siis on kerge seda konkreetse töö tegemiseks hinnata. Igal juhul on OpenOffice.org-i uuemad versioonid näidanud end olevat väga sobivad paljude tööde teostamiseks.

OpenOffice.org ET on OpenOffice.org-i alamprojekt, mille eesmärgiks on on teha nii projekt kui toode eestikeelsele kasutajaskonnale paremini kättesaadavaks.

OpenOffice.org-i eestindamise projekti põhiline tähelepanu on pööratud järgnevatele eestikeelse kasutajaskonna jaoks tähtsatele aspektidele:

  • eestikeelne informatsioon (veebilehed ja dokumentatsioon)
  • OpenOffice.org-i eestikeelsete versioonide kättesaadavus
  • peegelsaitide olemasolu, kust eestindatud OpenOffice.org-i laadida
  • eestinduse parendamine
  • keelevahendite loomine ja parendamine (õigekirja kontroll jne)
  • OpenOffice.org-ist teavitamine eestikeelse kasutajaskonna hulgas

Leheküljel liikumine: vasakpoolsest menüüst leiad lingid eestinduse projekti lehekülgedele.
Eestindusprojekti leheküljed on põimitud palju suurema OpenOffice.org-i veebisaidi sisse. Lehekülje ülaosas sinisel ribal asuvad lingid viitavad saidi ingliskeelsetele lehekülgedele.

Suuremas osas on OpenOffice.org-i eestindamise projekt valminud vabatahtliku töö tulemusena.