Ορθογραφικός έλεγχος, συλλαβισμός και θησαυρός

Οδηγίες εγκατάστασης συλλαβισμού

Η τρέχουσα Ελληνική Έκδοση του OpenOffice.org (OΟo) περιλαμβάνει εξ' ορισμού ενσωματωμένο Ορθογραφικό Έλεγχο και Συλλαβισμό για την ελληνική γλώσσα. Αυτό σημαίνει ότι μετά την εγκατάσταση του OΟo, μπορείτε να γράφετε στα ελληνικά και ταυτόχρονα να απολαμβάνετε την ευκολία του αυτόματου ορθογράφου (Auto Spellcheck).

Εναλλακτικά μπορεί κανείς να εγκαταστήσει αρχεία ορθογραφικού ελέγχου για όποιες πρόσθετες γλώσσες επιθυμεί με τη βοήθεια του προγράμματος “Dictionary Installer” για Windows ή του “OOdi” για Linux. Τα προγράμματα εγκαθιστούν αυτόματα τα απαιτούμενα αρχεία ορθογραφικού ελέγχου για τα ελληνικά ή και άλλες γλώσσες, φορτώνοντας τα απαραίτητα αρχεία από τον τοπικό δίσκο ή κατεβάζοντας τα αυτόματα από το Internet (προϋποθέτει να έχετε συνδεθεί στο Internet).

Εγκατάσταση ελληνικών λεξικών με το Dictionary Installer

Σε περίπτωση που έχετε εγκαταστήσει την Αγγλική έκδοση του OΟo, τότε και πάλι μπορείτε εύκολα να επιλέξετε την ελληνική γλώσσα ως προεπιλεγμένη γλώσσα του Ορθογράφου. Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να επιλέξετε από την μπάρα των μενού File>Wizards>Install new dictionaries... και στην σελίδα διαλόγου που εμφανίζεται, επιλέξτε English ή Ελληνικά (η επιλογή δεν επηρεάζει την εγκατάσταση του Ελληνικού Ορθογράφου που ακολουθεί).

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να συνδεθείτε στο Internet (αν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι μέσω μόνιμης σύνδεσης). Τώρα πατήστε το κουμπί “start DicOOo” το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της σελίδας. Το πρόγραμμα DicOOo που βρίσκεται προεκατεστημένο στο OΟo θα εκκινήσει. Στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται επιλέξτε “Current user setup” ή “Adminstrator setup” ανάλογα με την δικαιοδοσία που έχετε στον υπολογιστή (και στις δύο περιπτώσεις ο Ελληνικός Ορθογράφος θα εγκατασταθεί πλήρως).Πατήστε το κουμπί “Next”. Στην καινούργια καρτέλα πατήστε το κουμπί “Retrieve the list” και από την λίστα που θα εμφανιστεί, επιλέξτε την επιλογή “Greek (Greece)”. Πατήστε το κουμπί “Next”. Στην καινούργια καρτέλα επιλέξτε προαιρετικά την επιλογή “Greek (Greece)” για την εγκατάσταση και του Ελληνικού συλλαβισμού. Πατήστε το κουμπί “Next”. Πατήστε το κουμπί “Install”. Η εγκατάσταση θα αρχίσει και μόλις ολοκληρωθεί, το σύστημα θα σας ενημερώσει.

Στην περίπτωση των Ελλήνων χρηστών του λειτουργικού συστήματος Mac OS, η εγκατάσταση την αγγλικής έκδοσης του OΟo είναι μονόδρομος, μια και δεν έχει ετοιμαστεί μέχρι στιγμής ελληνική έκδοση σε μορφή .dmg έτοιμη προς εγκατάσταση. Με τις παραπάνω οδηγίες, μπορείτε να εγκαταστήσετε την τρέχουσα αγγλική έκδοση που είναι διαθέσιμη σε .dmg και επιπλέον να εγκαταστήσετε τον ελληνικό ορθογράφο και συλλαβιστή!

Αρχεία για την ελληνική γλώσσα

Ορθογραφικός έλεγχος: Τα αρχεία προέρχονται από το έλληνικό έργο elspell. Κατεβάστε την τελευταία έκδοση εδώ el_GR.zip

Συλλαβισμός: hyph_el_GR.zip από την Interzone ή hyph_el_GR.zip από τον Δημήτριο Φιλίππου.

Θησαυρός: Το αρχείο του Θησαυρού συνονύμων προέρχεται απο το από το ελληνικό έργο Openthesaurus.gr (προς το παρόν δεν λειτουργεί). Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του θησαυρού εδώ

 


 

 
Lang/el
Εισαγωγή
Το Λογισμικό
Περιγραφή
Αρχεία
CD-ROM
Ορθογράφος
Το έργο
Πληροφορίες
Ερωτήσεις
Υποστήριξη
Λίστες Ταχυδρομείου
Τεκμηρίωση
Εθελοντισμός
Πως?
Αναφορά σφαλμάτων
Επικοινωνία
Λίστες Ταχυδρομείου
Διευθύνσεις
Διάφορα
Ευχαριστίες
Νομικές Πληροφορίες