Everex släpper ny PC med produktivitetsviten OpenOffice.org

Publicerad 2007-07-18

Everex, en världsledare inom designing och tillverkning av persondatorer, berättar idag i ett pressmeddelande om sin nya student-PC med produktivitetsviten OpenOffice.org.

Med kraft från den energisnåla processorn VIA C7-D kommer modellen GC3502 förinstallerad med operativsystemet Microsoft Windows Vista Home Basic, 1GBs systemminne, 80 GBs hårddisk och en DVD-ROM/CD-RW-enhet. För första gången inkluderar Everex även OpenOffice.org 2.2, världens ledande fria produktivitetsvit för ordbehandling, kalkylblad, presentationer, grafik och databashantering.

I många år har restriktioner inom industrin och minskade vinstmarginaler hindrat tillverkare av persondatorer att erbjuda produktivitetsviter på deras nya produkter", berättar Eugene Chang, Product Manager på Everex. Under utvecklandet av den miljövänliga GC3502, var vårt största mål att bygga en kompromisslös PC med alla programvaror som en typisk student skulle kräva, utan att behöva erbjuda provversioner och liknande, fortsätter Chang.

Denna nyhet är goda nyheter för studenter, kommenterar John McCreesh, ledare för OpenOffice.orgs marknadsföringsprojekt. Vi är glada att OpenOffice.org has klarat Everex alla test med glans. Everex har tagit ett försprång framför sina konkurrenter genom att inse att OpenOffice.org ger deras kunder allting de behöver i en produktivitetsvit, utan kostnad, fortsätter han.

Everex IMPACT GC3502 finns tillgänglig i Wal-Mart-butiker i hela USA.

Om Everex

Grundat 1983 med högkvarter i Fremont, Kalifornien, USA har Everex etablerat sig som en av de världsledande inom persondatorindustrin. Som dotterbolag till First International Computer, en leverantör till många av världens största datorföretag, är Everex för närvarande ett av endast två större datormärken med egen tillverkning vilket har låtit företaget producera en distinkt serie datorer under tiden som man blivit det sjunde största märket inom amerikansk detaljhandel med datorer.

Om OpenOffice.org

OpenOffice.org är världens ledande fria produktivitetsvit för hemanvändare, organisationer, företag och offentlig sektor. Produkten utvecklas, testas, dokumenteras och marknadsförs av en organisation bestående av volontärer och företag som arbetar under en öppen process där arbetet är synligt utifrån.

OpenOffice.org föredrar det öppna dokumentformatet OASIS OpenDocument som är en internationell standard med beteckningen ISO/IEC 26300:2006 och stödjer flertalet vanliga filformat.

OpenOffice.org finns tillgänglig på över 60 språk och görs tillgänglig under en licens som garanterar dina rättigheter att använda, kopiera, modifiera och distribuera den.

För mer information, besök http://www.openoffice.org/.

Presskontakt

Per Eriksson
Marknadskontakt Sverige
Telefon: 070-560 10 33
E-post: pereriksson@openoffice.org