[<< Inapoi la pagina principala]

OPENOFFICE.ORG A IMPLINIT 5 ANI DE EXISTENTA

13 Octombrie, 2005 - 1400 UTC

Cu 5 ani in urma, pe data de 13 octombrie, proaspat infiintata comunitate OpenOffice.org a dat pentru prima oara acces publicului larg la codul sursa al StarOffice donat de catre compania Sun Microsystems.

Comunitatea OpenOffice.org abia fusese infiintata si isi declara intentia de "a crea, in cadrul comunitatii, cel mai performant pachet software dedicat productivitatii in munca de birou, pachet care sa ruleze sub toate sistemele de operare mai raspandite si sa ofere acces liber la toate functiile si datele".

De la infiintare, popularitatea si functionalitatea suitei de programe OpenOffice.org a crescut exponential si a avut un impact major nu numai pentru marea comunitate Open Source dar si pentru toti utilizatorii de programe de tip office din intreaga lume.

Ultimii cinci ani au insemnat nu numai imbunatatiri semnificative ale pachetului de programe, ci si o crestere insemnata a comunitatii precum si evolutii majore la nivelul organizatiei. Aceste schimbari includ o dezvoltare fara precedent a proiectelor de limba nativa care acum numara mii de voluntari, infiintarea unui Consiliu al Comunitatii si a unui Comitet Director, amandoua avand roluri determinante in imbunatatirea comunicarii si transparentei intr-una dintre cele mai mari comunitati open source. Dezvoltatorii OpenOffice.org si voluntarii din cadrul proiectului sunt de ordinul miilor si sunt raspanditi pe intreaga suprafata a globului. Inca de la infiintare, OpenOffice.org a fost international atat ca intindere cat si ca misiune.

Contributiile importante la proiect aduse de catre organizatii si companii precum Novell, RedHat, Debian, Propylon, Intel precum si de catre sponsorul principal, Sun Microsystems, asigura continuitatea si suportul OpenOffice.org. Participarile independente au si ele un impact in proiect in ceea ce priveste programarea, marketingul, traducerile, documentatia si prezenta pe Internet a comunitatii.

Membrii comunitatii OpenOffice.org se straduie sa asigure continua expansiune si dezvoltare a comunitatii, precum si imbunatatirea permanenta a suitei de programe.

Despre OpenOffice.org

Proiectul OpenOffice.org este constituit dintr-o comunitate internationala de voluntari, inclusiv sponsorul principal si fondatorul comunitatii, compania Sun Microsystems. OpenOffice.org dezvolta, intretine si promoveaza suita de programe open source pentru productivitatea in munca de birou, OpenOffice.org. Pachetul de programe foloseste formatul de fisiere Open Document pentru aplicatii tip Office, format ce este un standard OASIS. De asemeni, OpenOffice.org ruleaza pe sistemele de operare cele mai raspandite si este disponibil in peste 60 de limbi.

Persoana de contact marketing pentru Romania:

Cristian DRIGA
cdriga@openoffice.org
07887.000.60

Global Marketing Contacts

Jacqueline McNally (UTC +08h00)
OpenOffice.org Marketing Project Lead
jacqueline@openoffice.org

John McCreesh (UTC +01h00)
OpenOffice.org Marketing Project Co-Lead
jpmcc@openoffice.org