Standaard biedt Apache OpenOffice één enkele taal aan bij het installeren van een volledige installatie. Volledige installatie betekent dat alle toepassingen (Writer, Calc, Impress, etc.) beschikbaar zijn. Deze term is niet aan talen gebonden.
Wanneer u één of meer talen wilt gebruiken in Apache OpenOffice voor de gebruikersinterface (bijvoorbeeld menu's, dialoogvensters en berichten ) en onderwerpen van de Help, dan wordt aanbevolen om taalpakketten te gebruiken. Het idee is om een basisinstallatie te hebben voor, bijv., Nederlands (nl) en aanvullende talen daarbij, zonder dat een volledige installatie voor elke taal nodig is. Hiertoe dient elk taalpakket te worden geïnstalleerd bovenop een volledige installatie. Belangrijk is dat hetzelfde versienummer en platform overeen moet komen met de basisinstallatie (het is bijvoorbeeld niet mogelijk om een taalpakket te installeren van de uitgave 4.0.0 bovenop de basisinstallatie van 4.1.0).
Taalpakketten bevatten alleen bronbestanden om menu's, dialoogvensters, berichten, etc. in uw favoriete taal weer te geven maar er is geen programmalogica. In het geval dat tekst niet volledig is vertaald zullen sommige elementen van de gebruikersinterface of Help-onderwerpen worden weergegeven in Engels als standaard taal.
Nadat het taalpakket is geïnstalleerd kan naar de nieuwe taal worden geschakeld via het menu "Extra - Opties - Taalinstellingen - Talen - Gebruikersinterface".
Onthoud alstublieft het volgende:
Momenteel zijn woordenboeken niet opgenomen in taalpakketten, alleen in volledige installaties. Deze beperking is een technisch
probleem dat nog steeds dient te worden opgelost, bekijk Bug 124473 voor meer details.
Gebruikers die taalpakketten installeren moeten een extra stap doen om handmatig het passende woordenboek te downloaden van de
website voor Extensies .
Woordenboeken worden onafhankelijk van het uitgaveschema van Apache OpenOffice verbeterd
en worden vaak afzonderlijk aangeboden. Zij kunnen worden bijgewerkt elke keer als nieuwe
versies worden uitgegeven.