Ljud som fortsätter i presentationen

Denna guide ger dig hjälp att infoga ljud som fortsätter över flera bilder i en presentation.

Guiden kräver grundläggande kunskaper i att skapa en presentation i OpenOffice.

Inledande förklaring

För att ett ljud ska kunna fortsätta när man byter bild behöver det infogas under bildväxling.

Lägg till ljud som fortsätter

Gör så här:

1. Gå till den sida där du vill att ljudet ska börja
  2. Välj menyns Bildskärmspresentation, klicka på Bildväxling... som öppnar Bildväxling i aktivitetspanelen till höger i programmet.
  3. Under panelens Ändra bildväxling finns Ljud med en alternativlista. Klicka på alternativlistan och välj Annat ljud...
  4. Dialogrutan Öppna visas och där kan du leta upp din ljudfil. (filformat: mp3, wav, midi, aif, m fl). Klicka på Öppna för att bekräfta valet av ljud i dialogrutan.
  5. Se till så att de bilder som ljudet ska fortsätta på visar <Inget ljud> på ljudlistan för bildväxlingen. Om ett ljud läggs på nästa bild kommer det förra att stoppas automatiskt.
  6. Om presentationen flyttas till en annan mapp/plats måste tyvärr ljudfilen bifogas och väljas igen.

Birger Eriksson