Go-OO - vylepšený OpenOffice.org
Go-OO - vylepšený OpenOffice.org
Team vývojárov pracujúcich na vylepšeniach OpenOffice.org vydal vlastnú verziu tohto kancelárskeho balíka pod názvom Go-OO. Táto verzia pod číslom 2.4.1-5 obsahuje viaceré vylepšenia užívateľského rozhrania, kompatibility s inými formátmi, rýchlosti štartovania a ďalších funkčností. Viaceré z týchto funkcií z rôznych dôvodov nebudú v dohľadnej dobe súčasťou štandardných vydaní OpenOffice.org (ani verzie 3.0). Viac informácií o Go-OO a o dôvodoch vzniku tejto samostatnej verzie sa dočítate napríklad na stránkach Wikipedie alebo priamo na stránkach projektu go-oo.org (iba v angličtine).

K dispozícii je anglická verzia Go-OO a slovenský lokalizačný balík (preklad užívateľského rozhrania). Nainštalovať je preto potrebné oba súbory.
Sťahovať môžete tu:
  • Windows - anglická verzia + slovenský preklad
  • Linux - informácie o dostupnosti v rôznych distribúciách

  • Súčasťou inštalácie sú základné slovenské slovníky - vrátane kontroly pravopisu.

    Go-OO je v rôznych upravených verziách súčasťou najznámejších Linuxových distribúcií namiesto štandardného OpenOffice.org. Go-OO je preto zaujímavý hlavne pre užívateľov Windows, ktorí tieto vylepšené vlastnosti zatiaľ nemali možnosť vyskúšať a nie je isté, či vôbec niekedy budú súčasťou štandardného OpenOffice.org.

    Ak vám v OpenOffice.org chýbajú niektoré funkčnosti, máte problémy s kompatibilitou so súbormi z iných kancelárskych balíkov, alebo vám nevyhovuje vzhľad ikoniek, rozhodne sa oplatí túto vylepšenú odrodu s názvom Go-OO skúsiť.

    Súčasťou inštalácie sú základné slovenské slovníky - vrátane kontroly pravopisu.


    20.06.2008