OPENOFFICE.ORG ANUNTA VERSIUNEA 1.1.2 - HAKONE

18 Iunie, 2004 - 20H00 UTC

OpenOffice.org anunta versiunea 1.1.2 a pachetului sau de programe office, versiune ce poarta numele de cod Hakone.

Aceasta noua versiune este initial disponibila pentru platformele Windows (98/ME/NT/2000/XP), GNU/Linux (X86 si PowerPC) si Solaris (SPARC si X86).

In afara versiunii in limba Engleza, momentan mai sunt disponibile si versiuni pentru limbile: Ceha, Daneza, Franceza, Germana, Japoneza si Slovaca, versiuni in alte limbi urmand sa fie disponibile in curand.

Aparuta la mai putin de 3 luni dupa versiunea 1.1.1, aceasta noua versiune demonstreaza inca o data angajamentul comunitatii OpenOffice.org de a imbunatati continuu si de a extinde functionalitatile suitei de programe.

OpenOffice.org 1.1.2 aduce nou componenta Autopilot FontOOo, care descarca din Internet si instaleaza noi fonturi din cele mai diverse surse. In plus, aceasta versiune ofera suport imbunatatit pentru fisierele de baze de date dBase, suport pentru noi limbi, precum si facilitati imbunatatite de export XML.

Suita de programe OpenOffice.org, conform termenilor de licentiere open source (LGPL si SISSL), este gratuita si ofera posibilitatea tuturor de a o folosi, imbunatati, modifica si redistribui in deplina libertate.

Procurarea OpenOffice.org

Pachetul si codurile sursa pot fi descarcate de pe Internet de la adresa
sau pot fi obtinute pe CD de la distribuitorii din lista aflata la adresa

Servicii de suport si asistenta OpenOffice.org

Suport gratuit pentru utilizatorii finali ai OpenOffice.org este oferit de catre comunitate prin intermediul listelor de discutii prin email sau prin canalele IRC.
Este disponibil de asemeni si suport comercial oferit de Sun Microsystems precum si de catre alte organizatii. Pentru mai multe informatii despre serviciile de suport va invitam sa vizitati

Despre OpenOffice.org

Pachetul OpenOffice.org contine un procesor de texte, un program de calcul tabelar, program de prezentari multimedia, grafica vectoriala, instrumente de lucru cu bazele de date precum si numeroase alte componente si foloseste formatul de fisiere revolutionar si deschis XML, format ce a fost de curand recomandat si de catre Comisia pentru Schimbul Electronic de Documente in Administratie, din cadrul Uniunii Europene.

OpenOffice.org reprezinta atat proiectul open source cat si comunitatea de dezvoltatori, utilizatori si marketatori responsabili pentru dezvoltarea si promovarea pachetului OpenOffice.org

Misiunea OpenOffice.org este de "a crea, in cadrul comunitatii, cel mai performant pachet software dedicat productivitatii in munca de birou, pachet care sa ruleze sub toate sistemele de operare mai raspandite si sa ofere acces la toate functiile si datele folosind API-uri bazate pe componente deschise si un sistem de fisiere bazat pe formatul XML".

Despre Hakone

Hakone este un mic oras situat in peisajul muntos din apropierea muntelui Fuji, Japonia. In secolele 17-18 acest oras a fost cunoscut si sub denumirea de "Bariera Hakone" in cadrul rutei Tokaido, fiind un punct de aparare al orasului Edo (Tokyo). Hakone este des mentionat ca un simbol al reusitei si al avansarii pe calea progresului. Shu Minari, liderul proiectului japonez de CD-ROM, locuieste in apropierea orasului Hakone si planuieste sa includa cateva fotografii ale peisajelor din Hakone pe etichete si designul CD-ului pentru versiunea japoneza a OpenOffice.org 1.1.2. In momentul in care proiectul japonez va finaliza CD-ul versiunii 1.1.2, acesta va fi prezentat administratiei orasului Hakone precum si Asociatiei Turistice Hakone si altor organizatii locale in speranta ca acest CD va fi inclus intre suvenirurile pe care turistii le vor putea procura din oras.

Conferinta OpenOffice.org 2004

Conferinta anuala OpenOffice.org are loc in acest an la Universitatea Humbolt din Berlin, Germania in intervalul 22-24 septembrie 2004. Conferinta de anul trecut a avut un succes rasunator, atragand delegati din 35 de tari. Lista sponsorilor principali pentru evenimentul din acest an cuprinde firmele Software AG si Sun Microsystems.

Pentru mai multe informatii:

Informatii despre versiunea 1.1.2

Detalii despre OpenOffice.org

Comunicate de presa anterioare

Informatii despre Hakone

Detalii despre Conferinta OpenOffice.org 2004

Informatii referitoare la recomandarile Comisiei Tehnice a Uniunii Europene:

DATE DE CONTACT

ROMANIA

Cristian DRIGA
Leader proiectul ro.openoffice.org
cdriga@openoffice.org