Brukere

Akershus Fylkeskommune Akershus fylkeskommune har ca. 10000 arbeidsstasjoner i våre videregående skoler med OpenOffice.org. Det store flertallet av elevene bruker OpenOffice.org som eneste kontorstøtteverktøy. Tallene for lærersida er mer usikre. Akershus fylkeskommune har ca 20 000 elever og ca. 3 000 ansatte i utdanningsetaten.

I tillegg har fylkeskommunen 51 tannklinikker med ca. 250 ansatte som deler på ca. 170 arbeidsstasjoner. Disse bruker også OpenOffice.org.

Haugesund kommune, Pedagogisk senter: «Vi er nå i ferd med å gå fullstendig over til Openoffice på alle ca. 600 elev-PC-er i grunnskolen i Haugesund. Per i dag har vi vel installert på 3/4 av maskinene.»

Kongsberg kommune har 700 OpenOffice.org-brukere i skolesektoren. I framtida vil hele kommunen gå over.

Møre og Romsdal har ca. 5.000 OpenOffice-brukere fordelt på videregående skoler i flere kommuner

Novell Norge har ca. 10.000 brukere med Novell Desktop der de bruker OpenOffice.org

I Sarpsborg har de ca. 1.000 maskiner i grunnskolen, 1.000 på på fagsystemet Gerica innen omsorg. Arbeider med å integrere mot saks- og arkivsystemet Public 360. De vil i løpet av året ha ca. 4.000 brukere.

Totalt 150 skoler er registret som brukere av Skolelinux, trolig ligger tallet høyere, minst 230, da ikke alle skoler tar seg bryet med å registrere seg. Skolelinux, og de fleste andre Linux-distribusjoner, leveres med OpenOffice.org. Antall Linux-brukere antas å være rundt 5 %.

Formannskapet i Trondheim kommune vedtok den 8.10 2002 enstemmig at «gratis-alternativer» skal evalueres, når det skal gjøres innkjøp av standardisert programvare og at en løsning med (for eksempel) OpenOffice.org (eventuelt også Skolelinux) testes ut på en av skolene. Se protokollen fra formannskapet. Nå kjører de både MS office og OpenOffice på et elevnett med 2000 brukere.

Volda kommune bruker OpenOffice på 50 arbeidsstasjoner på det nye Omsorgssenteret (åpnet våren 2004). De bruker tekstbehandling og regneark-funksjonene i tillegg til at Pleie- og omsorgsprogrammet Gerica også er koblet mot OpenOffice.




Brundalen videregående skole, Trondheim/Sør-Trøndelag.

Hakadal ungdomsskole i Nittedal har «gjennomført eksamen i norsk for en gruppe 10. klassinger uten problemer av noen art (ikke at jeg hadde ventet meg problemer heller, men likevel ...) med Skolelinux og OpenOffice på maskinene!»

Holmlia skole, Oslo har 50–60 lærere og 500 elever og har brukt OpenOffice.org siden april 2002 for alle lærere og siden august 2002 også for alle elevene. Skolen bruker per 04.02.2003 nesten utelukkende tynne klienter, med en tynnklientserver (ca. 20 klienter) for lærerene og en tynnklientserver (ca. 50 klienter) for elevene, samt noen arbeidsstasjoner. Av OS bruker skolen utelukkende Debian GNU/Linux (Skolelinux). Skolen har også noen Windows PC-er med OpenOffice.org.

Malvik videregående skole i Sør-Trøndelag benytter OpenOffice.org på omlag 110 datamaskiner. Dette er en blanding av bærbare og stasjonære maskiner med Windows som operativsystem. På 45 andre datamaskiner har de MS Office i tillegg til OpenOffice.org. På nye maskiner legger de bare inn OpenOffice.org. Alle lærere har hver sin datamaskin og stort sett alle bruker OpenOffice.org. Skolens administrasjon bruker MS Office.

Romsdal videregående skole, Møre og Romsdal. (Lagt inn i 20 av 23 klasserom per februar 2003. På 150 av 360 PC-er i elevnettet brukes bare OpenOffice.org.)

Skolen ved sosiale og medisinske institusjoner i Nordland prøver ut OpenOffice.org og Skolelinux.

Spjelkavik vidergående skole, Møre og Romsdal. (Installert, men ikke tatt i bruk per februar 2003.)

Sørumsand videregående skole, Akershus. (Installert på alle PC-er. MS Office er avinstallert på de fleste PC-ene.)

Vestby videregående skole, Akershus. (Installert sammen med MS Office på alle PC-er.)

Volda vidaregående skule, Møre og Romsdal. (I bruk på 22 PC-er på Sal og service, i tillegg til lærernes bærbare PC-er og noen administrative PC-er.)

Ålesund videregående skole, Møre og Romsdal. (I bruk i to klasserom med ca 50 PC-er av totalt 210 PC-er i februar 2003.)




Bent Vangli skriver bok om kortspillet bridge, og har gått over fra MS Word til OpenOffice.org: «Manuskriptet mitt hadde etter hvert vokst til hele 45 MByte! Etter omleggingen krympet det til 225 kB uten at noe er mistet!»